Gonneke van Echten

Na jarenlang naar model geboetseerd te hebben aan wat toen Het Kunstencentrum in Groningen heette, kwam ik tot de conclusie dat ik ‘meer’ wilde. Ik meldde mij aan voor de oriëntatie cursus aan Academie Minerva en daar maakte ik kennis met de conceptuele kunst. Ik ontdekte dat ik sterk was in het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën. Dus lag de aansluitende opleIding aan Minerva voor de hand.

Ik was in een nieuwe fase van mijn leven beland, mijn kinderen waren uit huis en ik had alle tijd en vrijheid om deze nieuwe weg in te slaan. Mijn leeftijd bleek ook een toevoeging, ik had een leven geleefd, waaruit ik veel inspiratie kon opdoen.

Jaren later volgde een opleiding aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst, afdeling Beeldhouwen. Hier ging ik tijdens de Vakopleiding van drie jaren weer boetseren naar model. Tijdens de Master, de laatste twee jaren, kon ik de kennis en vaardigheden die ik had opgedaan, laten samenkomen tot mijn huidige werk.